De provincies Utrecht en Noord-Holland, de gemeenten De Ronde Venen en Stichtse Vecht en Rijkswaterstaat willen bij Nigtevecht een fietsbrug en een natuurverbinding aanleggen over het Amsterdam-Rijnkanaal. De gemeente Amsterdam is medefinancier van de fietsbrug.

Fietsers en dieren kunnen over enkele jaren bij Nigtevecht het Amsterdam-Rijnkanaal oversteken. De fietsbrug die daar komt zorgt voor meer recreatiemogelijkheden en betere bereikbaarheid. De brug koppelt de recreatieve fietsroutes langs de Hollandse Waterlinie en langs de Stelling van Amsterdam. Voor fietsers uit Nigtevecht worden station Abcoude en de scholen en werkgebieden in de regio Amsterdam beter bereikbaar. Dieren kunnen door de oevers die aangepast worden, zwemmend het kanaal oversteken. Dit maakt de uitwisseling van fauna tussen de natuurgebieden mogelijk en versterkt de natuur.

www.fietsbrugnigtevecht.nl

Anne Altena is namens de provincie Utrecht contractmanager binnen de IPM-organisatie en treedt op als Best Value-adviseur. Binnen dit project worden de Best Value filosofie en methodiek toegepast.


terug