De provincie Groningen legt de provinciale weg tussen Noordhorn en Zuidhorn (N355) om vanwege de opwaardering van het Van Starkenborghkanaal. Over het kanaal komen nieuwe bruggen die de vaarweg geschikt maken voor schepen met drie of vier lagen containers. Tussen Noordhorn en Zuidhorn wordt ter hoogte van de nieuwe wijk Oostergast een vaste hoge brug aangelegd over het Van Starkenborghkanaal. De wegomlegging van de N355 zal op de nieuwe brug aansluiten. Onder de Langestraat in Noordhorn komt een tunnel die aansluit op de nieuwe rotonde bij bedrijventerrein Mokkenburg.

Bij Aduard en Dorkwerd worden de bruggen vervangen. In Aduard wordt de brug bovendien verplaatst. Rondom Aduard en de Nijelandsterpolder komt een rondweg te liggen. Ook landbouwverkeer kan hiervan gebruik maken. De rondweg sluit ten zuiden van Nieuwklap ongelijkvloers aan op de Friesestraatweg (N355).

Jaap Boontjes is voor het deelproject in Zuidhorn/Noordhorn hoofdtoetser en leidt de medewerkers intern op voor de Systeemgericht ContractBeheersing. Voor het deelproject nieuwe brug Dorkwerd is Jaap contractmanager.
terug